Jagodowa babeczka to smak wspomnień i letnich wieczorów.
Babeczki jagodowe przywołują na myśl dzieciństwo spędzone u babci, leśne wędrówki i wakacyjne smaki. Sprawdzą się idealnie jako przekąska, słodki dodatek do kawy, czy prowiant na małe i wielkie podróże. Są proste w przygotowaniu – możecie użyć świeżych oraz mrożonych jagód. Jeśli kochacie czekoladę możecie dorzucić ją do babeczek. Puszyste babeczki z kawałkami czekolady i jagodami to przysmak któremu nikt się nie oprze. To smak, którym możecie cieszyć się cały rok.
Puszyste muffinki z jagodami to idealna przekąska.
Jeśli szukacie pomysłu na prostą i szybką, a do tego słodką przekąskę mamy na to sposób. Idealnie sprawdzą się muffinki jagodowe z dodatkiem sody oczyszczonej Sobic Home. To właśnie ona sprawi, że wasze babeczki jagodowe będą puszyste i delikatne. Zakochacie się w nich już od pierwszego kęsa!
Prosty przepis na babeczki jagodowe.
Mamy dla Was niezawodny przepis na puszyste babeczki jagodowe z dodatkiem białej czekolady. Niebo w gębie!
Do przygotowania delikatnych i lekkich babeczek będziecie potrzebować:
250g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej Sobic Home
70g drobnego cukru brązowego
40 g drobnego cukru białego
250 g jagód, również mrożonych
1 jajko
180 ml kefiru125 ml oleju
100 g białej czekolady