Jak uratowa膰 za kwa艣ny sos do spaghetti?
Znacie to uczucie, kiedy staracie si臋, by kolacja by艂a idealna, a sos do spaghetti wychodzi za kwa艣ny? Wiemy jak uratowa膰 za kwa艣ny sos! Do sosu dodajcie szczypt臋 sody oczyszczonej Sobic Home, kt贸ra zneutralizuje kwasowo艣膰 potrawy.聽
Podczas dodawania do potrawy pomidor贸w z puszki dodaj do nich r贸wnie偶 szczypt臋 sody oczyszczonej. Aby proporcje by艂y zachowane, a regulator kwasowo艣ci zadzia艂a艂, najlepiej doda膰 szczypt臋 sody oczyszczonej na jedn膮, 400g, puszk臋 pomidor贸w.
Jak zneutralizowa膰 kwa艣ny smak pomidor贸w?
Szczypta sody oczyszczonej dodana do sosu mo偶e zredukowa膰 jego kwasowo艣膰. To proste!